Uw kind blij, onbezorgd en huppelend de nieuwe dag tegemoet, op naar 'de eigen top'!
 

Energieslurpers

Energieslurpers kosten uw kind veel energie zonder dat dit direct wordt gemerkt. Ze maken het uw kind extra lastig en kunnen vaak nog niet als zodanig herkend zijn door hulpverleners of bekend bij u en uw kind.

Energieslurpers kunnen veel invloed hebben op het gedrag van uw kind. Omdat ze uw kind veel energie kosten om te compenseren raakt uw kind sneller vermoeid of van slag. Dit heeft weer gevlogen voor het gedrag van uw kind. Misschien reageert uw kind vaak boos of verdrietig of is het bang, druk of juist veel afwezig in gedachten/dromerig. Dit kan zich uiten in spanningsklachten zoals buikpijn, hoofdpijn, of bijv. bedplassen.  Ook kan er onbegrip vanuit de omgeving zijn, waardoor uw kind zich nog vervelender kan gaan voelen.

Als psychomotorisch kindercoach voer ik een screening uit met diverse eenvoudige testjes, waaronder bijvoorbeeld een evenwichtsoefening, achteruit lopen of op de binnenkant van de voeten lopen. Ook voer ik een oogscreening uit met eenvoudige oogoefeningen met een potlood of vingerpoppetjes (het volgen hiervan met de ogen).  

Aan de hand van deze screening breng ik de belangrijkste energieslurpers van uw kind in kaart waaraan we vervolgens kunnen werken met leuke opdrachtjes, oefeningen, beweging en spel. 

Energieslurpers kunnen moeilijkheden zijn met/door:


Door de energieslurpers te verbeteren raakt uw kind minder vermoeid en gefrustreerd, kan weer meekomen en houdt energie over om te kunnen leren, groeien en ontwikkelen.


E-mailen
Bellen
Map
Info