Uw kind blij, onbezorgd en huppelend de nieuwe dag tegemoet, op naar 'de eigen top'!
 


Niet-helpende gedachten

Iedereen heeft zijn eigen aannames en overtuigingen, vaak zijn deze ontstaan in de kindertijd.

Aannames en overtuigingen zijn vaak niet-helpende gedachten, die zijn ontstaan door eerdere situaties waarin uw kind zich niet fijn heeft gevoeld. Deze niet-helpende gedachten zijn ingesleten gedachtenpaden die op de automatische piloot te pas en te onpas worden ingezet en voor verstoring kunnen zorgen in ons gevoel en gedrag. Hoe ouder we worden hoe meer last we kunnen krijgen van deze ingesleten gedachtenpaden in stressvolle situaties (denk hierbij ook aan bijvoorbeeld een burn-out). Op jongere leeftijd kunnen deze niet-helpende gedachten vaak op een makkelijke manier omgezet worden in helpende gedachten.

5G schema

 Volgens het 5 G schema werk ik samen met uw kind aan de niet-helpende gedachten die ontstaan bij situaties waar uw kind moeite mee heeft. Uiteraard op een manier die past bij de leeftijd van uw kind door middel van spel en creativiteit.

Uw kind krijgt hierdoor inzicht in de gedachten die ontstaan in moeilijker situaties en wat voor gedrag het gevolg hiervan is. Uw kind leert vervolgens de gedachten om te zetten naar helpende gedachten, zodat uw kind zich fijner voelt en daardoor minder snel tot 'overlevingsgedrag' (vechten, vluchten, bevriezen, maar ook pleasen en pijnklachten) zal overgaan.E-mailen
Bellen
Map
Info