Boze buien verleden tijd!
Je kind weer blij, onbezorgd en vol zelfvertrouwen de nieuwe dag tegemoet

Hoe zit dat met verstoringen vanuit het brein

Je brein blijft  je hele leven in ontwikkeling, maar groeit het meest in het 1e levensjaar en daarna in de kinderjaren tot je 25.  Ons brein registreert wat er gebeurt in onze omgeving (via de informatie van onze zintuigen) en wat er gebeurt in ons lichaam. Ook denken we met ons brein na over al deze informatie en zoekt ons brein naar oplossingen voor problemen.   

Dat ons brein zo goed ontwikkelt is en zo goed kan nadenken heeft als keerzijde dat al dit denkwerk ook energie vraagt, Als je kind zich fijn voelt, geen zorgen maakt en lekker in zijn/haar vel zit, hoeft het brein van je kind minder na te denken over problemen en oplossingen. Hierdoor houdt je kind energie over die  je kind kan gebruiken om nieuwe dingen te leren en te groeien, zoals het leren op school, maar ook allerlei sociale en executieve vaardigheden die je kind nodig heeft. 

Als je kind niet zo lekker gaat, zich veel zorgen maakt, vaak boos of bang is en/of een laag zelfbeeld heeft kost dit erg veel energie, waardoor het leren van nieuwe dingen ook lastiger kan gaan. 

Ik ga met de coaching samen met je kind het zelfbeeld in kaart brengen, welke kwaliteiten en talenten je kind heeft en welke behoeften er zijn.  We gaan onderzoeken welke zorgen je kind heeft en welke niet-helpende gedachten hierachter zitten, Tevens geef ik, door leuke oefeningen en uitleg, op een eenvoudige laagdrempelige manier inzicht in wat er gebeurt in het brein en lichaam bij spannende (stress)situaties, hoe emoties werken en effectieve manieren van zich uiten en lichaamstaal. Ook gaan we kijken naar  helpende gedachten en bewegings- en ontspanningsoefeningen, zodat je kind een positiever zelfbeeld krijgt, meer zelfvertrouwen, minder last van angsten en zorgen en energie overhoudt. Energie om weer te leren, en daardoor ook weer blijer en onbezorgder wordt met veel zin in de nieuwe dag.


Werken aan het brein door middel van:

  • Zelfinzicht: 

weten welke kwaliteiten je hebt /waar je goed in bent
weten wat je behoeften zijn/wat je wil en blij van wordt

  • kennis over stress, het brein en het lichaam (psycho-educatie)
  • weten hoe emoties voelen, hoe ze werken en hoe je ermee om kunt gaan (emotieregulatie)
  • Effectieve lichaamstaal
  • Ontspanning
  • Helpende gedachten

E-mailen
Bellen
Map
Info