Boze buien verleden tijd!
Je kind weer blij, onbezorgd en vol zelfvertrouwen de nieuwe dag tegemoet

Hoe zit dat met verstoringen vanuit het lijf

Verstoringen vanuit het lijf maken het je kind extra lastig en kunnen vaak nog niet als zodanig herkend zijn door hulpverleners of jullie zelf .

Deze verstoringen kosten je kind gedurende de dag extra energie en kunnen daardoor veel invloed hebben op het gedrag van je kind. Omdat ze je kind veel energie kosten om te compenseren raakt je kind sneller vermoeid of van slag. Misschien reageert je kind vaak boos of verdrietig of is het meer bang, druk of is je kind juist veel afwezig in gedachten/dromerig doordat het misschien wel oververmoeid raakt en daardoor ontzettend gefrustreerd is. Dit kan zich vervolgens weer uiten in spanningsklachten zoals buikpijn, hoofdpijn, of bijv. bedplassen.  Ook kan er onbegrip vanuit de omgeving zijn. De omgeving bedoelt het goed, en wil graag helpen met allerlei tips en advies, maar daardoor kan je kind zich nog vervelender kan gaan voelen. En ook jij weet niet meer wat nu wel of niet goed is en hoe je het gedrag van je kind moet aanpakken.


Als psychomotorisch kindercoach werk ik vanuit heel veel beweging, spel, oefeningen, opdrachtjes en een beetje creativiteit. Kinderen vinden dit erg leuk en hebben niet eens in de gaten dat ze ondertussen hard aan het werk zijn!

Doordat de verstoringen (energieslurpers) in het lijft verbeteren raakt uw kind minder vermoeid en gefrustreerd, heeft meer controle over z'n lijf, emoties en gedrag en houdt energie over om plezier te maken!


Werken aan het lijf door middel van:

  • Stimuleren van de beweegontwikkeling 

 werken aan mijlpalen van de motorische ontwikkeling en reflexintegratie

  • De visuele waarneming 

stimuleren van vloeiende oog bewegingen en de verwerking van wat je ziet in de hersenen

  • Inzicht en/of ruimtelijke oriëntatie
  • Lateralisatie

vergroten van de samenwerking tussen de beide lichaamshelften en hersenhelften

  • Andere leerstijl (zoals bijvoorbeeld beelddenken)
  • Voorkeurspatronen in kaart brengen

voorkeurshand, -voet, maar ook -oog, -oor en                                     -hersenhelft 

E-mailen
Bellen
Map
Info