Uw kind blij, onbezorgd en huppelend de nieuwe dag tegemoet, op naar 'de eigen top'!
 


Ik stel me graag even voor

(verder naar beneden vindt u een uitgebreidere introductie en motivatie)Miranda van Poeijer, MSc.

Getrouwd en 2 zonen (13 en 16 jaar)

Opleidingen o.a.:

Gezondheidswetenschappen, afstudeerrichting Biologische Gezondheidskunde (Universiteit Maastricht)

Psychomotorisch kindercoach (Beweeg & Groei)

Kwaliteiten:

Enthousiast, dienstverlenend en lief voor kinderen

Analyserend en probleemoplossend

Gestructureerd en overzichtelijk 

Informatief en duidelijkheid biedend

Nederlands- en Engelstalig


 

Uitgebreide introductie en motivatie :


Mijn naam is Miranda van Poeijer. Ik had 'Miertje' als bijnaam op de basisschool en ik ga ervoor om kinderen weer blij en onbezorgd te kunnen laten zijn. Vandaar de naam 'De Blije Mier' voor mijn praktijk in psychomotorische kindercoaching.

Als kind kon ik goed leren, paste prima in het schoolsysteem. Ik hield van turnen en wilde turnjuf worden, maar doordat ik zo goed kon leren kon ik naar de Universiteit. Ik koos de opleiding gezondheidswetenschappen, richting de genetica en celbiologie. Ik vond het ontzettend interessant om uit te zoeken hoe kinderen zich ontwikkelen tot hoe ze zijn, waarom sommige kinderen en mensen wel last kunnen hebben van omstandigheden of ziek worden, en andere mensen juist niet en hoe dat werkt met de erfelijkheid (de 'nature' kant).  Na mijn opleiding met goed resultaat in 4 jaar te hebben afgerond begon mijn zoektocht naar werk, Maar de baan waarin ik mijn ei kwijt kon,  vond ik bij verschillende werkgevers en in verschillende functies helaas niet.

Ondertussen wilde ik heel graag een gezellig groot gezin. Mijn man en ik hebben 2 zonen gekregen. Ik vond en vind het nog steeds geweldig om moeder te zijn en met mijn kinderen bezig te zijn. Maar met het opgroeien kwamen ook zorgen. Zorgen als moeder van een kind dat niet zo lekker ging op school, o.a. door leer-en concentratieproblemen waarvoor in overleg met school een etiketje werd gezocht. Overprikkeling en vermoeidheid,  er kwamen ook angsten bij en onzekerheid over zichzelf.  Ook merkte ik vanuit mezelf en zag ik om me heen het verschil tussen kinderen onderling als er weinig leer- , concentratie of andere problemen (lijken) te zijn. Dit gaat veel makkelijker, maar neemt niet weg dat er nog steeds hobbels en kuilen kunnen zijn.  Van mezelf weet ik nu dat ik behoorlijk hooggevoelig ben en (te) graag wilde voldoen aan de verwachtingen van anderen waardoor ik altijd ontzettend m'n best deed, maar mezelf vaak niet goed genoeg vond, wat uiteindelijk heeft geleid tot een burn out.

 Ik heb vaak te horen gekregen dat kinderen het zo naar hun zin hebben als ze bij ons zijn en zich op hun gemak voelen.  Ik vind het heerlijk om leuke dingen met kinderen te ondernemen en ze daarbij te kunnen laten inzien dat ze goed zijn zoals ze zijn, en ze leren hoe ze om kunnen gaan met omstandigheden, zodat ze zich vol zelfvertrouwen, veerkrachtig en blij kunnen voelen, ook bij lastige situaties (de 'nurture' kant). Ook vind ik het heerlijk om analyserend en probleemoplossend bezig te zijn en veel afwisseling te hebben o.a. in beweging,  spel, en creativiteit en daarbij leuke activiteiten te bedenken kijkend naar de unieke kwaliteiten en behoeften van een kind.

Toen mijn oog viel op de opleiding tot psychomotorisch kindercoach en ik in deze opleiding leerde en ook zelf onderging op welke manieren je kinderen kan helpen, o.a. door te kijken naar de samenwerking tussen het brein en het lichaam, vielen voor mij de puzzelstukjes op hun plek!  Dit is de perfecte combinatie van 'de nature' en 'de nurture' kant van de ontwikkeling van kinderen.

Hoe geweldig om alle kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn studie, mijn ervaringen met mijn eigen kinderen en mezelf en deze opleiding te kunnen combineren en kinderen te kunnen helpen om zich weer veerkrachtig en vol zelfvertrouwen te laten voelen.


Als psychomotorisch kindercoach voel ik me nu als een Blije Mier, op mijn eigen top!
 en ga ik ervoor dat ook uw kind weer blij, onbezorgd en huppelend de nieuwe dag tegemoet gaat en verder kan groeien, leren en ontwikkelen, op naar de eigen top!!
E-mailen
Bellen
Map
Info