Stress en spanning voorbij, van bang naar blij!
 
 

Breintechnisch

 Wij mensen worden soms ook wel eens wandelende hoofden genoemd. We zijn zo bezig in gedachten met te bedenken hoe iets gaat lopen, het oplossen van (mogelijke) problemen en het denken aan hoe iets fout is gegaan of beter moet worden, dat we hier soms niet eens meer mee kunnen stoppen. Dit kunnen nadenken is een grote kracht van ons mensen, maar is ook onze valkuil.

Het ontstaan van spanning en negatieve denkpatronen ligt op de loer en kunnen al in de kindertijd ontstaan door leerproblemen, lastige omstandigheden en gebeurtenissen waarin een kind opgroeit, maar bijvoorbeeld ook door bepaalde opmerkingen vanuit de omgeving. Deze spanning en denkpatronen kun je je leven lang met je meenemen en kunnen in bepaalde situaties naar boven komen en het je erg moeilijk maken. Je kunt hier zelf helemaal niks aan doen dat deze zijn ontstaan en vaak ben je je er niet eens bewust van, omdat de spanning en denkpatronen voor jou normaal zijn geworden. Ze zijn ontstaan door de combinatie van je persoonlijkheid, je ontwikkeling, je opvoeding, hoe je bent opgegroeid en wat je hebt meegemaakt. 

Maar we kunnen er wel wat aan doen! Er zijn verschillende manieren om je bewust te worden van de spanning en de belemmerende denkpatronen. In mijn begeleiding gebruik ik psycho-educatie om meer uitleg te geven over hoe ons brein werkt. Ook ontstaat er zo meer bewustwording van wat er nu precies gebeurt in het hoofd in de lastige situaties. Dit zorgt ervoor dat we er aan kunnen gaan werken. Vervolgens helpt EFT (emotional freedom technique) bij het verminderen van de spanning en ontstaat er meer inzicht in de belemmerende denkpatronen. Deze worden vervangen door positieve denkpatronen/affirmaties. Door de positieve gedachtes verder te verankeren in combinatie met mindfulness oefeningen ontstaat er een fijner, blijer en mooier leven. 

Ontdek de kracht in het samenspel tussen gedachten en gevoelens!

E-mailen
Bellen
Map
Info